Composities

Rond de eeuwisseling begon ik met het schrijven van muziek. Aanvankelijk zeer optimistisch met een opera voor koor en symfonieorkest, vervolgens voor een klein vocaal ensemble.

In 2004 zag Vocaal Ensemble Voix Gras het licht dat onder leiding stond van Frans van Hoek en zich uitsluitend bediende van liederen van mijn hand. 

In 2011 werd het ensemble Paté Brûlée opgeericht. De muziek heeft een stijl die weliswaar refereert aan polyfone en impressionistische klankbeelden, maar die zich vooral kenmerkt door een eigen, actueel signatuur. In het Spaans, Latijn, Deens, Duits, Frans, Engels, Welsh, Italiaans en Nederlands worden aperte levenslessen opgedist waar helemaal niemand iets aan heeft. Zo worden onder andere het getij, waanbeelden en lawaai behandeld, de paus, piercings, nachtrust, files en sillicone keukenkwastjes. 

In 2006 was de première van het orkestwerk David in dubio - romanza senza parole, in 2007 die van een Cantilene voor vijf strijkers. 

In 2010 klonk voor het eerst het Requiem voor een haastige dode voor twee koren, zonder orkest. Een stuk waarin alle obligate liturgische onderdelen van een requiem in het tijdsbestek van een kwartier worden afgehandeld, zodat de overledene bijtijds op zijn finale plaats van bestemming kan worden afgeleverd en de rouwenden nog iets van de dag kunnen maken.